Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali

Cautati termeni (expresiile sunt permise)
Incepe cu Contine Termen ExactAproximativ
Term Definition
10-ani Licitatia de Obligatiuni

10-y/ 30-y Bond Auction - 10-ani/ 30-ani Licitatia de Obligatiuni - afisat in calendarul FOREX este randamentul mediu al obligatiunilor federale, scoase la licitatie de Deutsche Bundesbank. Obligatiunile federale germane au scadente de sub 10 ani. Randamentul de pe bonduri reprezinta randamentul pe care un investitor il va incasa prin mentinerea obligatiunilor pana la maturitate. Investitorii monitorizeaza volatilitatea randamentului si compara rata medie de la licitatie cu rata de la licitatiile precedente ale aceluiasi instrument financiar, ca un indicator al datoriei guvernamentale.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 87
acreditiv documentar

acreditivul documentar - angajamentul scris al unei banci (banca emitenta) catre exportator (beneficiarul acreditivului), la cererea si pe baza instructiunilor importatorului (ordonatorul acreditivului) de a plati la vedere sau la o data viitoare o suma de bani, in cadrul unei anumite valabilitati si in baza anumitor documente prevazute in acreditiv.

In practica bancara, acreditivele documentare au la baza de un document intitulat "Reguli si uzante uniforme referitoare la acreditivele documentare", document emis de catre Camera Internationala de Comert si Industrie de la Paris. Ultima varianta a acestor reguli cunoscuta si sub denumirea de Publicatia nr. 500 a fost actualizata in anul 1993.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 249
actiune

actiune, actiuni - 1. o mica parte dintr-o companie detinuta de catre un individ sau grup. Corporatiile mobilizeaza capital prin emiterea de actiuni si dau dreptul proprietarilor actiunilor, actionarilor, sa detina dreptul de proprietate partiala asupra societatii. Actiunile sunt cumparate si vandute pe o bursa de valori. Exista mai multe tipuri de actiuni, cele mai intalnite fiind actiunile preferentiale si actiunile ordinare. 2. Un instrument cu dobanda fixa al datoriei publice, emisa de obicei in cupiuri.

Accesări: 301
actiuni ordinare

actiuni ordinaretoate actiunile, mai putin actiunile preferentiale, care nu au predeterminat un dividend. O actiune ordinara reprezinta proprietatea de capital intr-o companie si da dreptul de vot proprietarului, proportional cu valoarea procentuala a detinerilor, in chestiunile supuse la vot in fata actionarilor.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 279
actiuni preferentiale

actiuni preferentiale - o clasa de proprietate intr-o companie care are o creanta mai mare a activelor si veniturilor decat actiunile ordinareActiunile preferentiale au, in general, un dividend care trebuie sa fie platit inainte de dividendele actiunilor ordinareActiunile preferentiale de obicei nu ofera drept de vot. Actiunile preferentiale combina caracteristici ale datoriei, caz in care se platesc dividende fixe, si ale actiunilor caz in care au posibilitatea ca pretul lor sa se aprecieze. Detaliile actiunilor preferentiale depind de motivul emisiunii.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 291

Dictionar Economic | Definitii recomandate

Ce comision practica brokerul tau pentru tranzactionarea online pe BVB?