• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Inceput de an nu tocmai bun pentru principalele companii tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti, BVB, care, cu mici exceptii, nu au reusit sa treaca in teritoriul pozitiv al cresterii. Astfel doar S.N. Nuclearelectrica S.A., SNN, si C.N.T.E.E. Transelectrica, TEL, au inregistrat cresteri dupa primele doua zile de tranzactionare ale acestui an, prima de 0.78%, respectiv Transelectrica 0.17%. In aceste conditii putem spune ca si actiunile Bursei de Valori Bucuresti, BVB, au avut o evolutie notabila, s-au mentinut, crestere 0.00%.

Bancile si-au pierdut avantul de anul trecut, BRD - Groupe Societe Generale, BRD, si Banca Transilvania, TLV, au inchis sedinta de marti pe rosu, pentru a doua zi consecutiv, BRD inregistrand o pierdere de 2.04%, iar TLV de 1.9%.

Doar compania C.N.T.E.E Transelectrica, TEL, a reusit sa isi recupereze marti, pierderea din prima zi de tranzactionare a anului 2016 si sa adauge un plus de 0.1 RON/ actiune.

Transgaz, TGN, care se afla in top cinci al randamentelor  din ultimele 12 luni, cu o crestere de peste 5%, se tranzactiona la inchiderea sedintei de marti la un pret de 274 RON/ actiune, in scadere pentru a doua zi consecutiv.

Bursele reactioneaza mixt la inceputul acestui an, datorita ingrijorarii cu privire la evolutia pretului la petrol si a situatiei economice din China.