• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Sa recapitulam impreuna ultimele evenimente care agita pietele de capital internationale si sa vedem ce impact vor avea acestea asupra Bursei de Valori Bucuresti:

Potrivit Fondului Monetar International, FMI, China va avea o crestere economica, estimata, de 6.3% in 2016.

Vicepresedintele Rezervei Federale, Fed, a declarat miercuri dimineata, intr-un interviu pentru CNBC, ca a fost testata cu succes o bomba cu hidrogen de catre Coreea de Nord. Stanley Fischer a spus ca acest lucru a crescut incertitudinea pe piete, dar, cu toate acestea, nu este sigur de impactul pe termen lung.

Fischer spune ca ingrijorarile despre incertitudinea economica a Chinei sunt, probabil, mai semnificative.

Tensiunile au crescut intre Arabia Saudita si Iran. Marti, ministrul de externe saudit spunea pentru CNBC ca "iranienii au scapat de crima, literalmente, pentru mai mult de 30 de ani".

In aceasta dimineata, WTI a coborat sub pragul de 34 USD/ baril.

Indicii burselor din SUA au scazut cu peste 1%, astfel: DOW -1.47%, NASDAQ -1.14%, SPX -1.31%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, BVB, doar trei companii: C.N.T.E.E. Transelectrica, TEL, S.N. Nuclearelectrica, SNN, si Bursa de Valori Bucuresti, BVB, au inchis sedinta de ieri in teritoriu neutru.

De remarcat faptul ca C.N.T.E.E. Transelectrica, TEL, si S.N. Nuclearelectrica, SNN, isi pastreaza pretul in ciuda evolutiilor negative ale celorlalte companii importante.

S.N.T.G.N. Transgaz, TGN, se tranzactioneaza la un pret din ce in ce mai atractiv, 271 RON/ actiune, la inchiderea sedintei de ieri, 6.01.2016, in scadere cu 1.09%. Amintim faptul ca pretul gazului natural creste in aceasta perioada.

Astazi, ne asteptam la un declin al preturilor pe Bursa de Valori Bucuresti si la crearea unor noi oportunitati de cumparare la preturi foarte atractive.

Pentru cei care au de vandut, in schimb, nu este momentul sa isi faca griji sau sa intre in panica. Momentul de fata este unul trecator, si este datorat tensiunilor existente in piete.

Ati observat ca din evenimentele enumerate la inceputul articolului nu face parte nici unul care ar da incredere investitorilor si ar impulsiona pietele? Sunt numai evenimente negative a caror influenta va trece de indata ce vor aparea evenimente pozitive.