• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Ieri, dupa deschiderea burselor americane si revenirea realelor ingrijorari, pretul la care se tranzactioneaza petrolul, a disparut si entuziasmul de pe Bursa de Valori Bucuresti.

 

 

E adevarat, Fed a incercat sa linisteasca spiritele si sa dea incredere in economia SUA, dar entuziasmul creat a fost de scurta durata... poate chiar prea scurta. Ieri, spuneam ca s-ar putea sa asistam la cresteri pe Bursa de Valori Bucuresti, BVB, pe termen scurt. Dar termenul nu a fost nici macar de o sedinta intreaga. In atentia tuturor investitorilor a revenit un activ care se depreciaza, si care este probabil cel mai important pentru echilibrul economic fragil actual. La momentul redactarii acestui articol, WTI se tranzactiona la 36.25 USD/ bari.

De aceea am spus ieri ca pentru a intra intr-o pozitie long pe BVB trebuie asteptate preturi si mai atractive. Sedinta de ieri a fost benefica pentru cei care aveau actiuni pe care doreau sa le vanda, si probabil la un momenta dat, inainte de 17:10 cu siguranta, au obtinut pretul dorit.

La sfarsitul sedintei de ieri, aprecieri de sub 1% au fost inregistrate doar de trei dintre companiile importante listate pe BVB, exclud din acest clasament Erste Group Bank, EBS, care depinde in mod direct de cotatiile de la Viena. Companiile Electrica, EL, si Transelectrica, TEL, au inregistrat cresteri de 0.85% respectiv 0.88%, carora li s-a alaturat si Fondul Proprietatea, FP cu o crestere de 0.38%. Bancile BRD - Groupe Societe Generale, BRD, si Banca Transilvania, TLV, au incheiat sedinta cu o variatie de 0%, la 11.2 RON/ actiune, respectiv 2.33 RON/ actiune.

Interesanta este chiar insasi evolutia actiunilor Brusei de Valori Bucuresti, BVB, care au scazut cu 3.24% in sedinta de ieri, pretul la care au inchis fiind de 26.9 RON/ actiune. In continuare vom urmari actiunile BVB si stirile care vor face referire la aceasta companie.