• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Vineri 27.11.2015 cele doua banci importante listate pe Bursa de Valori Bucuresti, BRD - Groupe Societe Generale, BRD, si Banca Transilvania, TLV, au inchis sedinta de tranzactionare inregistrand scaderi importante de 3.39% respectiv 4.84%.

Cu toate acestea, cele doua banci se afla pe primele doua locuri in topul performerilor pe Bursa de la Bucuresti, BRD inregistrand un avans de 30.73% de la inceputul anului si 39.7% in ultimele 12 luni, in timp ce  TLV a inregistrat o crestere de 24.86% de la inceputul anului si 37.44% in ultimele 12 luni.

Noua lege va pune la incercare indemanarea in negociere a bancilor, investitorii urmand sa stabileasca daca urmatoarele raportari financiare, de la sfarsitul anului 2015, vor arata suficient de bine pentru a putea atrage sume importante in actiunile bancilor.

Banca Transilvania, TLV, ne-a obisnuit sa fie activa pe Bursa de Valori Bucuresti si de aceea vom urmari in continuare planurile sale de achizitii de active, respectiv de rascumparari de actiuni.

Preturile la care au inchis vineri actinile BRD, 11.4 RON/ actiune, si TLV, 2.36 RON/ actiune, sunt in acest moment destul de ridicate pentru ca cele doua banci sa mai produca surprize importante pana la sfarsitul anului.

Ramane de vazut cum se vor descurca bancile cu noua lege a darii in plata si cum vor arata portofoliile lor de credite la urmatoarele raportari financiare.