• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Dupa cum se poate observa cu usurinta, panica generala de lunea trecuta nu a avut vreo legatura nici cu evolutia economiei, nici cu pretul petrolului si nici chiar cu incetinirea economiei Chinei. Chiar daca aceste aspecte sunt reale motive de ingrijorare, ele nu pot influenta piata intr-atat incat sa scada cu aproape 10% intr-o singura zi.

Ati observant ca pe BVB nu mai existau oportunitati de cumparare, pentru ca toate cotatiile atinsesera un nivel foarte ridicat? Acum preturile au devenit ceva mai atragatoare.

 

Grafic BET 1m BVB

 

Faptul ca bancile nu mai acorda credite, a devenit oficial, BNR: Creditele au scazut cu 1.3% in iulie fata de luna precedenta in sistemul bancar romanesc. (bnr.ro)

Dupa cum am mai spus si in articolele trecute, diferenta dintre a castiga sau a pierde cand alegi sa cumperi/vinzi un instrument financiar, tine mai mult de planul de investitie alcatuit anterior (deciziile care au fundamentat tranzactia) si de felul in care acest plan este urmat decat de actiunea in sine: cumparare/ vanzare.

In concluzie, faptul ca economia Romaniei nu merge asa cum ne-am dorii, este adevarat, faptul ca nici economia globala nu exceleaza, este si mai adevarat, dar acest lucru nu inseamna o cadere pe termen lung a burselor iar cand se va intampla acest lucru, caderile nu vor fi de 8-10% pe zi.