• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Picajul bursei Chinei trage dupa el toate celelalte burse.

Astazi dimineata, la Londra indicele MSCI Emerging Markets a scazut cu 4.5%, in a saptea sa zi de pierdere.

Pretul petrolului a ajuns la 38.99 USD pe baril.

Aurul a scazut si el usor, cu 0.19% la 1157.00 USD pe uncie.

Toate companiile listate pe piata de la Bucuresti au suferit pierderi importante pana la aceasta ora, mai mari de 4%.

La preturile la care se tranzactioneaza in acest moment companiile, cu siguranta sunt o oportunitate pe termen lung. Aceasi situatie ca cea de astazi s-a intamplat si la sfarsitul anului trecut. Chiar daca scaderile au fost mai mici, panica a cuprins piata si absolut toti analistii vorbeau despre o catastrofa iminenta. Asta pentru ca aceasta este firea umana. Cumparam cand a crescut foarte mult in speranta ca va mai creste si vindem cand a scazut foarte mult, cuprinsi de panica. In acest fel de multe ori putem cumpara maxime si vinde la pretul minim. Cel mai bine ar fi ca fiecare sa isi alcatuiasca un plan de investitii, sa isi stabileasca dinainte termenul de detinere al actiunilor si apoi sa decida ce are de facut.

Cum am mai spus si ieri, si in alte zile referitor la China. Chiar credea cineva ca o tara poate fi mandra si prospera, avand marea majoritatea locuitorilor saraci?

Sau credeti ca dezastrul de acum de pe toate pietele financiare este strict legat de economia Chinei? Daca asta se intampla in realitate, atunci aceasta zi si cele care vor urma sunt o posibila oportunitate de a cumpara actiuni la preturi foarte avantajoase. Dar daca aceste scaderi bruste au in spate motive mult mai intemeiate iar scaderea este de durata?

Posibile motive? Economiile tuturor tarilor sunt mai slabe si recupereaza mult mai greu decat avanseaza pietele financiare. Cand m-am referit la PRETUL BANILOR exact la asta m-am referit. Banii sunt putini si scumpi, iar chiar daca guvernantii tuturor tarilor se lauda cu performante economice inegalabile oamenii simt adevaratul mers al lucrurilor si nu se mai ingramadesc sa cumpere te miri ce chiar daca este impachetat frumos si mult prea laudat.

Banii sunt foarte scumpi… Banii sunt foarte scumpi…