• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Analistii de la Deutsche Bank AG subliniaza faptul ca fondurile mutuale au cautat obligatiunile in valoare de 275 miliarde USD, vandute de companii cu bilanturi relativ puternice, in 2015, care depasesc cu mult oferta neta de datorii noi vanduta in piata. "Cresterea de 275 miliarde de USD in detinerile de credit ale fondurilor mutuale a fost de doua ori mai mare decat nivelul ofertei de credit, anul trecut", scriu analistii condusi de Dominic Konstam, director la nivel global al cercetarii ratelor Deutsche.

Goana dupa obligatiunile cu investment-grade si, in special, cele care, de obicei, dau rezultate mai bune decat piata per ansamblu, au contribuit la cresterea pretului datoriei si au redus spread-ul pe care investitorii il cereau pentru a compensa riscul adaugat.

"Supraaglomerarea de credit a fondurilor de investitii este evidenta in performanta randamentului total, majoritatea fondurilor de obligatiuni depasind indicele inca de la jumatatea lunii februarie, impreuna cu micsorarea spread-ului", au scris analistii Deutsche. "Printre cele 20 de fonduri mutuale de obligatiuni pe care noi le urmarim, 18 au depasit indicele ca randament total pe parcursul ultimelor trei luni".

Rob Elson, strateg al Bloomberg, a remarcat ca alocarile managerilor de bani, money managers, in obligatiuni corporative au atins un nivel record saptamana trecuta, de 36.3% din portofolii, potrivit ultimului sondaj al Stone McCarthy. Aceasta serie de date a fost difuzata incepand cu anul 1999, cand alocarile pe obligatiuni corporaive au totalizat un meschin 19.1%.

sursa: Bloomberg