• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Industria fondurilor de investitii, in valoare de 2.9 trilioane USD, ar putea pierde aproximativ un sfert din valoarea activelor in urmatorul an ca urmare a prabusirii performantelor, a declarat pentru Bloomberg, Tony James, presedintele Blackstone Group.

"Ne confruntam cu un fel de zi a judecatii", a declarat James miercuri, intr-un interviu pentru Bloomberg TV Canada. "Va fi o contractare a industriei si va fi dureros. Va fi destul de dureros prin multe parti".

Industria fondurilor de investitii are cel mai slab inceput de an in performante si in retrageri ale investitorilor, deoarece pietele financiare inca se clatina dupa criza financiara. Fondul de hedging condus de Dan Loeb, a declarat luna trecuta ca industria fondurilor de investitii este in prima etapa de "spalare", dupa rezultatele "catastrofale" inregistrate in acest an.

Fondurile de hedging au pierdut 1.8% in acest an, potrivit indicelui global Hedge Fund Research's, cea mai slaba performanta inca din 2008. Industria a avut iesiri nete de 16.6 miliarde USD in ultimele doua trimestre, cele mai mari inca din anul 2009, conform HFR. In 2015, 979 de fonduri au fost inchise, mai mult decat in orice an incepand cu 2009, potrivit firmei de cercetare.

Preocupari legate de performanta fondurilor de investitii

"Suntem cu siguranta ingrijorati de ceea ce se intampla in lumea fondurilor de investitii in acest moment", a declarat Tony James, vorbind la conferinta anuala a Canadian Venture Capital si Private Equity Association’s.

Managerii fondurilor de investitii au fost influentati de stimulii bancilor centrale din intreaga lume, de scaderea volumelor tranzactionate si de pietele de capital marcate de fluctuatii mari ale preturilor. David Rubenstein de la Carlyle Group LP’s, a spus in aceasta luna ca este surprins ca "atat de multi oameni macro au gresit". Carlyle detine trei firme care administreaza fonduri de investitii si, saptamana trecuta, Mitch Petrick, seful unitatii care gazduieste firmele a demisionat.

James a spus ca fondurile de investitii ar putea avea o performanta mai slaba decat a pietei pe perioada bullish, deoarece aceastea au apelat la hedging pentru a reduce volatilitatea.

Compensatii "incredibile"

James i-a numit, de asemenea, pe managerii de fonduri pentru taxele pe care le percep - si care sunt, de obicei, 2% din active anual si 20% din profitul investitiilor - o structura "greu de justificat in aceste zile". Miliardarul Warren Buffett a descris luna trecuta, astfel de taxe ca fiind "o schema de compensare care este greu de crezut", iar Bill Gross de la Janus Capital Group Inc. a postat pe Twitter: "Taxele percepute de fondurile de investitii arata exact ceea ce sunt: O risipa uriasa".

sursa: Bloomberg